Mat

Banana bread / bananbröd

banana-bread

Healthy banana bread – good for breakfast, snack or dessert.

Bananbröd 1 limpa
2 stora mogna bananer
3 ägg
1 dl kvarg eller turkisk yoghurt
0,5 dl vatten
1,5 dl kokosmjöl
0,5 dl mandelmjöl
1 msk fiberhusk
4 tsk bakpulver
½ tsk vaniljpulver
1 krm salt
ev 1 tsk kanel

Sätt ugnen på 175 grader. Mosa bananerna i en skål och blanda i äggen, kvargen/yoghurten och vattnet. Blanda de torra ingredienserna i en annan skål och häll sedan ned i bananblandningen. Häll smeten i en brödform som är klädd med bakplåtspapper. Sätt in i ugnen i 50 min (testa med en potatissticka och se så att den är torr). Låt svalna innan du skär upp den och njut med nötsmör och kokos, eller kokosgrädde och varma bär, eller kanske bara vanligt smör.

Standard

2 thoughts on “Banana bread / bananbröd

Leave a comment